top foto

Antisemitisme is niet alleen een centrale boodschap van de politieke islam, maar---

Bij het bereiken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz neemt Antisemitisme wereldwijde proporties aan. Opkomst van antisemitisch geweld in New York City was, de stad met de hoogste Joden concentratie ter wereld en gedurende vele jaren een veilige haven voor het Joodse volk.
 
Terwijl we in het begin van 2020 beland zijn en wij binnenkort de 75ste verjaardag van de bevrijding van Auschwitz zullen markeren (die in sommige kringen een einde heeft gemaakt aan de Jodenhaat) is dit helaas de huidige tijdgeest. Terwijl openlijke Jodenhaat aanwakkert en  nog nooit zo duidelijk aanwezig is in onze samenlevingen, staan wij ver verwijderd van deze realiteit. Het is niet slechts in Europa waar deze oude haat welig tiert, maar zelfs in het eens zo veilige New York, waar de Joden nu voor hun leven moeten vrezen. Als dit in New York kan gebeuren kan het overal gebeuren.
 
Om deze dodelijke ziekte doeltreffend de kop in te drukken, moeten we dit kwaad altijd en overal benoemen, ongeacht of de daders  Afro-Amerikanen zijn, zoals in de recente golf van antisemitisme in New York, of dat het blanke ‘supremacisten’ zijn, zoals bij de aanslagen in Pittsburgh en Los Angeles. Wat de wedloop of ideologie ook moge zijn, de antisemieten zijn verenigd in hun haat tegen Joden.foto: ECI-Voorzitter Tor G Gull herinnert ons eraan om nooit te vergeten.
 
Vorig jaar ontmoette ik de Voorzitter van de Duitse Bondsdag, die weigerde te geloven dat er in Duitsland antisemitisme zou kunnen zijn. Slechts een paar maanden later, op Yom Kippur, de heiligste dag in de Joodse kalender, werd het tegendeel bewezen toen een Duitse neonazi probeerde een synagoge in de stad Halle binnen te dringen met de duidelijke intentie om Joden te doden.


 
 Drie zware jongens in Antisemitisme-- Al Khamenei (Iran), Nasrallah (Hezbollah Libanon), Soleimani (vorige maand vermoord door de VS)
 
Helaas is het maar al te waar dat antisemitisme niet slechts uit een extreem- rechtse of linkse hoek komt, maar weldegelijk huist dit ook in vele elementen van de politieke mainstream. Antisemitisme is niet alleen een centrale boodschap van de politieke islam, maar kan weldegelijk worden gevonden in gevestigde christelijke kringen, maar dan onder de naam van antizionisme.
 
 
Ongeacht waar het en wanneer voorkomt, moeten we dit fenomeen bij de naam noemen. Er is geen typische anti-antisemiet. We zijn allemaal in staat om aan 's werelds oudste haat toe te geven.  Het "nooit meer" begint met u en mij.
 
Bron: verkort European Coalition Israël (gehele artikel) 

Deel dit bericht op:

Economisch contrast Israel en omliggende Arabische landen

Economisch contrast Israel en omliggende Arabische landen
Foto: Start Up Building Tel Aviv. Het economische contrast tusen Israël en de omliggende Arabische landen is sterker dan ooit  tevoren. Israël bezit het vermogen en innovaties die veel van de problemen, die haar Arabische buren teisteren, kunnen oplossen. Als er vrede kan worden bereikt tussen Israël en de Arabische wereld, is het potentieel voor wederzijds voordelige praktische en economische relaties astronomisch.

08-02-2020

Forbes Israel lanceert 'Under 30'-lijst voor 2020

Forbes Israel lanceert 'Under 30'-lijst voor 2020
Met een totaal van 60 volleerde, jonge Israëlische leiders op gebieden als technologie, wetenschap, ondernemingen op de kapitaalmarkt, sociaal ondernemerschap, het zakenleven, landbouw, sport, amusement en schoonheid. De  onderscheiden jonge mensen zijn de leeftijd van 30 jaar nog niet gepasseerd, maar bepalen nu al de toekomst van Israël.   “De jonge talenten van de 2020-lijst van 'Forbes Under 30' zijn het levende bewijs van wat je kunt

06-02-2020

Arabieren en de Holocaust

Arabieren en de Holocaust
Leiders van over de hele wereld bezochten Israël onlangs om de 75e verjaardag van de bevrijding van Auschwitz te herdenken. Gelijktijdig met dat bezoek vond er nog een belangrijk historisch bezoek plaats: voor het eerst bezocht een delegatie van Arabische leiders het vernietigingskamp van de nazi's.
  Muslim World Society-voorzitter Saoedi-sjeik Muhammad Issa bezocht Auschwitz op 23 januari met een delegatie van

06-02-2020

Shin Bet verijdelde meer dan 560 terreuraanslagen in 2019

Shin Bet verijdelde meer dan 560 terreuraanslagen in 2019
Het hoofd van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst de Shin Bet Nadav Argaman zei maandag dat zijn organisatie in 2019 meer dan 560 terreuraanslagen heeft verijdeld. De Shin Bet heeft vorig jaar onder andere tien zelfmoordaanslagen en vier ontvoeringen voorkomen. Dit betekend een stijging ten opzichte van 2018 waarin de Shin Bet ruim 500 terreuraanslagen voorkwam.

 

06-02-2020

Het Trump Midden Oosten Plan: Laatste kans voor de Palestijnen?

Het Trump Midden Oosten Plan: Laatste kans voor de Palestijnen?
Israël en de toekomstige Palestijnse staat zouden bilaterale overeenkomsten kunnen ondertekenen en tot wederzijds voordeel kunnen samenwerken op vele gebieden waar de Israëlische expertise wordt erkend: landbouw, water, wetenschappelijk onderzoek, technologie, geneeskunde. Waarom zouden de Palestijnen de enige mensen zijn die er niet van profiteren? De Trump-deal zou een schitterende toekomst kunnen bieden aan die Palestijnen die hun economische situatie voorrang geven boven

06-02-2020

De slechte staat van dienst van het Internationaal Strafhof in Den Haag

De slechte staat van dienst van het Internationaal Strafhof in Den Haag
SAMENVATTING: Het Internationaal Strafhof (ICC) heeft een slechte staat van dienst, heeft in de 17 jaar van haar bestaan ​al ​meer dan $ 1,5 miljard uitgegeven. De beslissing van het ICC om vermeende Israëlische oorlogsmisdaden te onderzoeken is grotendeels een politieke uitspraak. Israël zou het hof daarmee moeten confronteren door aan te tonen dat haar vele tekortkomingen haar verdiensten ver overtreffen.
Voor 2020

05-02-2020

Hoe Chamberlain Hitler het voordeel van de twijfel gaf

Hoe Chamberlain Hitler het voordeel van de twijfel gaf
Op 30 september 1938 werd in München een akkoord, zie: Akkoord van München (29-09-1938) bereikt dat de gehele wereld verbaasde en bepalend zou zijn voor het verdere verloop van de geschiedenis. De wijze waarop Adolf Hitler dit bereikt had heeft hem zondermeer overtuigd van het feit dat hij zijn gang kon gaan in Europa. Het was hem duidelijk dat Frankrijk en Groot Brittannië nog niet

24-01-2020

Arabische prins stelde voor de Westelijke Muur aan de Joden te verkopen.

Arabische prins stelde voor de Westelijke Muur aan de Joden te verkopen.
Dit is het verhaal van het verrassingsvoorstel van Prins Mohamed Ali Pasha om de Westelijke Muur aan de Joden te verkopen, hier voor het eerst onthuld.

De prins had een brief geschreven en ondertekend minder dan een week na de schokkende slachtingen op 24 augustus 1929 in Hebron en na maanden van stijgende spanningen aan de westelijke (Klaagmuur). De brief begon met

20-01-2020

Israëlisch aardgasveld Leviathan mogelijk doorbraak voor de betrekkingen van Israël met de EU.

Israëlisch aardgasveld Leviathan mogelijk doorbraak voor de betrekkingen van Israël met de EU.
Het enorme Leviathan-aardgasveld voor de Israëlische kust van Haifa kan een doorbraak betekenen voor de betrekkingen van Israël met de EU.
Europa is momenteel afhankelijk van Russisch aardgas. Een betrouwbaar en prijsconcurrerend aardgasalternatief in de Middellandse Zee zou het vermogen van Moskou om energievoorraden te gebruiken als een politiek wapen tegen Europa, kunnen aantasten.

Leviathan, het grootste aardgasveld dat ooit is

20-01-2020