De Britse koningin Elisabeth II heeft de Joodse staat Israël NOOIT bezocht

In haar 70 jaar op de troon heeft de Britse koningin Elizabeth veel gereisd en veel landen bezocht – bijna alle landen van het Gemenebest, met name Canada. Ze bezocht maar liefst 27 keer Canada en nadat ze 50 was geworden, bezocht ze voor het eerst 43 verschillende landen.

Ze bezocht Jordanië, Egypte en andere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika – maar nooit Israël.

Na haar bezoek aan Jordanië in 1984 heeft de koningin volgens een bericht in The New York Times alarm geslagen onder Britse joden. Sympathieke opmerkingen die ze had gemaakt over de benarde situatie van de Palestijnen en haar schijnbare afkeuring van Israëlische acties veroorzaakten meer dan alleen maar ophef onder Britse joden.

Desondanks stond ze de Israëli’s voldoende goed gezind om de toenmalige presidenten Chaim Herzog en Ezer Weizman te ontvangen en voormalig president Shimon Peres een eervolle ridderorde te verlenen.

Prins Charles en president Herzog

President Herzog nodigde haar inderdaad uit naar Israël, en hoewel de koningin zelf nooit kwam, kwamen haar man, de hertog van Edinburgh, haar zonen prins Edward en prins Charles, en haar kleinzoon prins William allemaal afzonderlijk naar Israël. Het enige officiële bezoek was echter dat van prins William.

Prins William

Algemeen werd aangenomen dat het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, uit angst voor Arabische boycots, de koningin had geadviseerd Israël niet te bezoeken, maar zelfs nadat er geen echte angst meer was voor boycots en olie-embargo’s, kwam de koningin nog steeds niet.

Prins William, kleinzoon van de Britse koningin Elisabeth II, bracht in juni 2018 een officieel bezoek aan de Joodse staat Israël:

Bron: Brabosh 15 sept. 2022