Burgemeester van Jeruzalem: De hoofdstad van Israël is voor zowel Joden als Arabieren

Jeruzalem is een mozaïek van culturen, tradities en identiteiten, vertelde burgemeester Moshe Lion.

De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, zei dat de veranderingen die hij in de stad aanbrengt – van het verhogen van recycling, het verminderen van vervuiling en het toevoegen van hi-tech kantoorruimte, tot het investeren in infrastructuur – bedoeld zijn om zowel Joden als Arabieren in gelijke mate ten goede te laten komen.

Sprekend op The Jerusalem Conference in New York op maandag, zei Lion dat dit het best wordt bewezen door een technologie hub van 2.000 vierkante meter die de gemeente bouwt in Oost-Jeruzalem, die, voorspelde hij, kansen en investeringen zou brengen van zowel Israëlische als Internationale bedrijven.

Nieuwe High Tech Center Jeruzalem

In de afgelopen jaren is de hoofdstad omgevormd tot een hi-tech centrum, zei de burgemeester, met meer dan 600 hi-tech bedrijven met hoofdkantoor in de stad die meer dan 20.000 mensen in dienst hebben. Daartoe zei Lion dat de stad de komende drie jaar 1,6 miljoen vierkante meter aan hi-tech werk- en kantoorruimte in de hele stad bouwt, zowel in Oost- als West-Jeruzalem.

Moshe Lion Mayor Jerusalem

Hij vertelde de deelnemers aan de conferentie dat het zijn verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat de ongelijksoortige groepen die deel uitmaken van de bevolking van de stad de ruimte en de mogelijkheid hebben om een gedeelde toekomst in de stad op te bouwen.

Bron:  ALAN ROSENBAUM 15 SEPTEMBER 2022 J.P.

AlanRosenbaum