Premier Israël Lapid doet handreiking naar de bevolking van Gaza na de 3 daagse Gaza-oorlog.

Foto: regeringsgebouwen Israël in Jeruzalem met de Knesset.

In zijn eerste openbare verklaring sinds het einde van de driedaagse militaire operatie tegen de Palestijnse islamitische Jihad-terreurgroep in de Gazastrook, sprak premier Yair Lapid de Gazanen toe en zei: “Er is een andere manier,” wijzend op de Abraham-akkoorden als een potentieel paradigma van vrede, in plaats van oorlog. “Ik wil me van hier tot de inwoners van Gaza wenden en hen vertellen: er is ook een andere manier.

Demissionair Premier Lapid.

We weten hoe we onszelf moeten beschermen tegen iedereen die ons bedreigt, maar we weten ook hoe we werk, levensonderhoud en een waardig leven kunnen bieden aan iedereen die in vrede aan onze zijde wil leven,” zei Lapid in televisietoespraak vanuit het hoofdkwartier van de Israel Defense Forces Tel Aviv. “Er is een andere manier van leven. Het pad van de Abraham-akkoorden, van de Negev-top, van innovatie en economie, van regionale ontwikkeling en gezamenlijke projecten.

De keuze is aan jullie. Jullie toekomst hangt van jullie af,” zei de premier, in een zeldzame oproep rechtstreeks aan de inwoners van Gaza, in plaats van aan hun leiders, de Hamas-terreurgroep. Zijn boodschap komt aan het einde van Operatie Breaking Dawn, die Israël initieerde om een onmiddellijke terreurdreiging van de Islamitische Jihad tegen inwoners van het zuiden van Israël aan te pakken. 

Bombardementen op Gaza Islamitische Jihad

Bid dat velen die in Gaza wonen, zelfs de leiders van Hamas en andere terreurgroepen, het aanbod zullen accepteren dat premier Lapid aan hen heeft gedaan.

Bron: The Times of Israël 9 aug. 2022