Intel zet in op slimme gebouwen in Israël om Tech talent aan te trekken.

PETAH TIKVA, een buitenwijk van Tel Aviv, Israël (Reuters) – Intel Corp  investeert zwaar in “slimme gebouwen” in Israël die vol zullen zitten met voordelen om werknemers tevreden te houden, waardoor de Amerikaanse chipmaker kan concurreren om de beste professionals van het land.


Intel, een van de grootste werkgevers en exporteurs in Israël, is van plan om $ 11 miljard te investeren in de bouw van een productiefaciliteit in het land, waar enkele van de meest geavanceerde technologieën zijn uitgebroed.

De thuisbasis Israël van meer startups per hoofd van de bevolking dan enig ander land dankzij zijn geavanceerde militaire- en overheidssteun, lijdt Israël aan een tekort aan talent.

Terwijl multinationals als Intel, Apple en Google lokale startups hebben opgepikt en onderzoekscentra hebben opgezet, maakt de concurrentie het moeilijk om geschoolde werknemers te vinden.

In 2018 konden 17000 posities niet ingevuld worden en dat aantal blijft maar stijgen.

Om deze kloof aan te pakken en talent te lokken, heeft Intel de lat hoger gelegd in zijn nieuwe ontwikkelingscentrum in de buitenwijk Petah Tikva van Tel Aviv. Vol met milieuvriendelijke systemen, een slimme fitnessruimte, massagesalon, de structuur heeft ook 14.000 sensoren die beweging, licht en lucht bewaken om ervoor te zorgen dat werknemers zich comfortabel voelen

Bron: Tova Chen Reuters