President Biden pleit voor een nieuwe wereldorde (New World Order) die door Amerika geleid moet worden.

Wordt de complottheorie dan toch bewaarheid?

Sinds Henry Kissinger de voorzet gaf voor het ontstaan van een wereldregering onder Amerikaanse leiding, heeft sindsdien elke Amerikaanse president wel een keer geflirt met het installeren van de  “New World Order” (NWO). Doch, wie daar met zoveel woorden over schreef, werd/wordt door critici meteen weggezet als een complottheorist. Wanneer je googelt naar ‘Nieuwe Wereldorde’ staat er zelfs tussen haakjes meteen “complottheorie” naast in de titel.

Presidenten George Bush sr. en Barack Obama deden het, Joe Biden doet opnieuw. Maar waar vorige presidenten het nog voorzichtig verpakten, is president Biden minder subtiel. “Er komt een nieuwe wereldorde en wij moeten die leiden”, zei Biden tijdens kwartaalbijeenkomst van CEO’s van de Business Roundtable. “We gaan de rest van de vrije wereld verenigen.” Biden lijkt daarmee vooruit te lopen op de afloop van de oorlog in Oekraïne.

https://twitter.com/i/status/1506037459687198732 (Biden video 1 min.)

Vreemd genoeg liet een Oekraïens parlementslid zich ook ontvallen dat de oorlog in Oekraïne de weg plaveit voor een de nieuwe orde: “We vechten niet alleen voor Oekraïne, maar ook voor de NWO.” (video 1 min.)

En hoe Israël nu verder in deze ontwikkeling? Israël zit in een spagaat klem tussen zijn oude welgezinde bondgenoten en de nieuwe banden in ontwikkeling met zijn Arabische buren. De verwachting is dat Israël steeds meer alleen komt te staan op midden lange termijn en op zichzelf aangewezen. (MOAB 3 juni 2022)