‘Palestijnse volk’ omkering van de geschiedenis (en de tentakels van Rusland).

De benaming ‘Palestijnen’ als volk was een merkwaardige omkering van de geschiedenis. Want tot 1948 waren het de Joden die in het Mandaatgebied Palestina als Palestijnen werden aangeduid. Het Palestijnse nationale voetbalteam, de krant de ‘Palestine Post’, de luchtvaartmaatschappij ‘Palestine Airways’ enzovoort.: het was allemaal Joods.


Immers, de Joden was door de wereldgemeenschap in 1922 op basis van het zelfbeschikkingsrecht daar een ‘Nationaal Tehuis’ toegezegd door het Mandaat voor Palestina, in minder dan een half procent van het voormalige Ottomaanse Rijk. Het was mede gebaseerd op de grote Joodse gemeenschappen in de Arabische landen, die daarna bijna geheel naar Israël zijn gevlucht. Ruim 60% van de Israëli’s heeft daarom Arabisch-Joodse voorouders.

Desalniettemin sloeg het idee van de Russische geheime dienst van een ‘koloniaal project’ en een onderdrukt Palestijns volk aan. Dat was met name bij ‘politiek links’, dat een zwak heeft voor bevrijdingsbewegingen. Dus werd op 11 juni 1968 de term ‘Palestijnen’ voor het eerst gebruikt in de Tweede Kamer, door een Kamerlid van de PSP (een voorloper van GroenLinks).

Zo werd er een vergoelijking gecreëerd voor de Arabische terreur. En slaagde Rusland er in om ook het Midden-Oosten decennialang (verder) te destabiliseren.

Bron: Likud.nl, 19 mei 2022.