Het sussen en gunstig stemmen van Iran zal niets veranderen aan hun brute expansionistische plan.

De regering Biden en de Europese Unie blijven de heersende mullahs van Iran gunstig stemmen terwijl ze de dreigementen van het regime om Israël te vernietigen negeren. Geloven zij werkelijk dat het sussen van de Islamitische Republiek zal leiden tot een positieve verandering binnen het regime? Of hopen zij stiekem dat Iran hen een plezier zal doen en hen eindelijk, om Koning Hendrik II te parafraseren, van dit lastige land zal bevrijden?

De regering-Biden en de Europese Unie zouden er goed aan doen te begrijpen dat revolutionaire en autoritaire regimes zoals de Islamitische Republiek – zoals we nu zien met de Russische invasie van Vladimir Poetin in Oekraïne – hun kwaadaardige beleid niet wijzigen door verzoening en concessies. Aangezien er geen negatieve gevolgen zijn voor onvriendelijk gedrag en soms zelfs beloningen, beschouwen zij verzoening en concessies als een groen licht en gaan dubbel zo slecht te werk.

Denkt iemand serieus dat een bom en miljarden dollars de mullahs minder agressief zullen maken?

Het wordt tijd dat de regering-Biden en de Europese Unie inzien dat, net als bij het Rusland van Poetin, geen enkele verzoening of concessie het Iraanse regime – door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zelf “de ergste sponsor van terrorisme ter wereld” genoemd – onder druk zal zetten om zijn meedogenloze, expansionistische programma ten goede te veranderen.

Bron: Majid Rafizadeh, 10 mei 2022.