Het is een wonder dat Israël niet is gebroken maar juist vitaler is dan ooit.

Weet u dat er mensen zijn die het volgende zeggen? ’Ons conflict met de Nederlanders is een existentieel conflict van beschavingen. We moeten onze kinderen leren verzet te bieden tegen de smerigste en meest duivelse mensensoort.’ En ook het volgende wordt gezegd? ’Elke moslim moet de Nederlanders uitroeien. (…) Zij zijn de meest verachtelijke, meest verraderlijke en lelijkste schepselen van Allah.’

U weet dat niemand dat zegt, maar vervang Nederlanders door Joden en dan besef je dat dergelijke gedachten tot een traditie behoren. Op 4 mei plaatste Memri, de organisatie die de Arabische media analyseert, bovenstaande uitspraken. Ze zijn afkomstig van de Jemenitische universiteitsprofessor dr. Abd Al-Wadud Muqasher, uitgesproken op 26 april op een tv-zender van de Houthi’s. Memri merkt op dat volgens dr. Muqasher ’het conflict met de Joden religieus en existentieel van aard is en niet een conflict over grenzen. (…) Dr. Muqasher citeerde ook Adolf Hitler en beschuldigt de Joden van het verspreiden van aids, kanker en immoraliteit door heel Egypte na de Camp David Akkoorden.’ Bekijk de site van Memri en je wordt bedolven onder dergelijke waanzin, die echter in grote delen van de islamitische werelden als wijsheid wordt gezien.

prof. dr. Muqasher

Apen en varkens

Het is goed dat dr. Muqasher dit soort dingen zegt; ze laten geen ruimte voor misverstanden over hoe sommige moslims (gelukkig niet alle) over Joden denken. In de Koran worden Joden vijandig bejegend, hun heilige boeken (en die van de christenen) zijn vervalsingen die door profeet Mohammed zijn gecorrigeerd, en het is wachten op massavernietigingswapens tot de Joden uit Israël zijn verdreven en door paradijselijk vreedzame Palestijnen zijn vervangen. De Joden zijn minderwaardige schepselen die, aldus de doctor, ’door Allah in apen en varkens en in alles wat afstotend is voor de menselijke ziel zijn veranderd’.

Bron: De Telegraaf, Leon de Winter, 10 mei 2022.