Waar gaat de Oekraïne-crisis naar toe? Wat speelt zich af achter de schermen. Vertrouwen op God!

De invasie van president Vladimir Poetin in Oekraïne maakt deel uit van de bredere confrontatie van Rusland met het Westen. Dit omvat de diepe betrokkenheid van Rusland in Syrië, waar het samenwerkt met het Syrische regime en Iran.

De Oekraïne-crisis stelt het Westen voor een veel groter probleem: welke capaciteit heeft het Westen, dat zijn militaire capaciteiten heeft verkleind en geen trek heeft in een militair conflict, om de expansionistische ambities van Rusland het hoofd te bieden? Wat als Rusland probeert heel Oekraïne over te nemen, waarvan het de soevereiniteit ontkent? Hoe moet het Westen omgaan met de groeiende samenwerking van Rusland met Iran en China in het Midden-Oosten?

Hoe dit alles zich de komende weken en maanden ook afspeelt, Russische en Iraanse agressie heeft grote gevolgen voor de veiligheid van Israël.

Het meest onmiddellijk worden de Joodse gemeenschappen van Oekraïne bedreigd. Israël bereidt zich terecht voor op grootschalige evacuatie van Joden uit Oekraïne, die tot 300.000 mensen tellen. Het team van Christenen voor Israël in Oekraïne werkt hard om te helpen.

Zoals Corrie ten Boom het zo mooi verwoordde:
“Wees nooit bang om een onbekende toekomst toe te vertrouwen aan een bekende God.”

Bron: Israël & Christians Today 25 febr. 2022.