Koeweit: Oproep tot normalisering met Israël – kritiek op Palestijnen.

In een hoofdartikel voor de wijdverbreide “Arab Times” roept de hoofdredacteur op tot de normalisering van de betrekkingen van Koeweit met Israël en een einde van het partij kiezen voor de Palestijnen. Die zouden vooral opvallen door onoprechtheid en beledigingen.

In een onlangs gepubliceerd hoofdartikel voor de in Koeweit City verschijnende Engelstalige “Arab Times” heeft de hoofdredacteur Ahmed Al-Jarallah ertoe opgeroepen dat Koeweit zich zou moeten aansluiten bij andere Arabische landen, die in de afgelopen jaren hun betrekkingen met Israël genormaliseerd hebben.

Tegelijkertijd zou het Emiraat zijn huidige ondersteuning voor de Palestijnen moeten beëindigen, omdat die herhaaldelijk onoprecht zouden zijn gebleken en hun eigen Arabische ondersteuners beledigd zouden hebben.

Palestijnse solidariteit met Saddam Hussein en Iran

“Als ze [de Palestijnen] gelukkig zijn, vervloeken ze de leiders en het volk van de Golfstaten”, staat er in de bijdrage met de titel “Normaliseren, beledigers voor zichzelf laten vechten”. Verder schrijft Al-Jarallah over de Palestijnen: “Als ze woedend zijn, dan gebruiken ze alle lasterlijke en beledigende woorden uit hun woordenboek tegen ons. Wij, de burgers van de Golfstaten, zien dat allemaal door de vingers door hen hulp te sturen.”

Link naar volledige artikel.

Bron: Brabosh 21 febr. 2022