Israëlische luchtvaartautoriteit geeft groen licht voor onbemande vliegtuigen voor “burgervluchten”.

Het certificaat, toegekend aan Elbit’s Starliner na een evaluatie van zes jaar, omvatte duizenden manuren, tientallen audits, laboratoriumtests, grondtests, intensieve vliegtests en duizenden documenten.

(10 februari 2022 / JNS) De Civil Aviation Authority of Israel, een onderdeel van Israel’s Transport and Road Safety, heeft woensdag voor het eerst een onbemand vliegtuigsysteem voor de “burgerluchtvaart” gecertificeerd.

De Starliner heeft een spanwijdte van 17 meter (56 voet) en weegt 1,6 ton. Het kan 36 uur non-stop vliegen op een hoogte van maximaal 25.000 voet, en het kan 450 kilogram (992 pond) extra nuttige lading aan boord vervoeren.

Een verklaring van de autoriteit zei dat het Starliner onbemande luchtsysteem, gemaakt door Elbit Systems, zonder enige beperking in het civiele luchtruim zou mogen vliegen “zoals elk ander burgervliegtuig”.

“Dit is een aanvullend onderdeel van het beleid van het Israëlische Ministerie van Transport en Verkeersveiligheid om de regelgeving voor land- en luchttransport aan te passen. Het ministerie hanteert een innovatieve benadering die inspeelt op de uitdagingen en kansen die worden geboden door technologische ontwikkelingen in Israël en de rest van de wereld”, aldus de luchtvaartautoriteit.

Hermus 900 Starliner

“Om veiligheidsredenen verbieden internationale luchtvaartregelgeving tot nu toe niet-gecertificeerde vliegtuigen om in civiel luchtruim te vliegen, waardoor de exploitatie van UAS’s tot niet-gescheiden luchtruim wordt beperkt. De certificering die is afgegeven door de CAAI aan de Hermes Starliner UAS verandert dit”, voegde het toe.

Het certificeringsproces nam zes jaar in beslag en omvatte uitgebreide grond- en vliegtests, waaronder luchtvaartnavigatie, luchtwaardigheid en luchtvaartnormen die worden gereguleerd door de International Civil Aviation Organization.

Tot op heden is Elbit Systems gecontracteerd door: het Zwitserse federale Ministerie van Defensie en het Canadese Ministerie van Transport om de Hermes Starliner UAS te leveren en door een tiental andere landen om andere varianten van de Hermes 900 UAS te leveren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-Joods-Nieuws-Syndicaat.jpg
Logo Jewish News Syndicate

Link naar: Jewish News Sydicate