Syrische tv meldt Israëlische raketaanval op de haven van Latakia.

De Syrische televisie meldde dinsdagochtend dat de Israëlische luchtmacht de haven van Latakia in het westen van Syrië had aangevallen en dat de Syrische verdediging reageerde met luchtafweergeschut.


De vrijgegeven video’s tonen explosies en vuur op de aangevallen locatie. Een Syrische tv-verslaggever zei dat er na de aanval brand was in verschillende containers en dat er grote schade aan gebouwen in het gebied was ontstaan. Volgens het rapport opende het Syrische leger als reactie daarop luchtafweervuur. Brandweerlieden zijn bezig om het vuur te blussen.

Een Syrische legerbron zei dat “om 3.21 uur de Israëlische vijand een luchtaanval uitvoerde met raketten vanuit de diepten van de Middellandse Zee (ten westen van de haven van Latakia) op het containerplein in de commerciële haven van Latakia. Als gevolg hiervan braken er branden uit op de locatie en ontstond er grote materiële schade. De troepen zijn nog steeds bezig om de branden te blussen en de resultaten van de agressie te beoordelen.”

Op 7 december werd ook gemeld dat Israël een aanval op dezelfde haven had uitgevoerd. Ook toen brak daar na de aanslag brand uit in het containergebied.

De Syrische oppositie beweerde dat het doelwit van de aanval een wapenzending was die bestemd was voor pro-Iraanse milities. Maar de media van Assad houden vol dat de aanval onschuldige commerciële containers trof.

Op 7 december werd geschat dat de doelen van de aanval geavanceerde wapens waren die over zee uit Iran waren gesmokkeld, ofwel kruisraketten of zelfmoorddrones.

Bron: David Israël 28 december 2021 Joods jaar 5782 Jewish Press