HET VERHAAL VAN DAVID EN GOLIATH IS NIET ALLEEN EEN VERHAAL – HET IS ECHT GEBEURD!

Archeologie is niet alleen de wetenschap van het bedekte verleden. Het is de brandstof van de toekomst. Het verhaal van David en Goliath is niet zomaar een overblijfsel uit het verleden. Het inspireert ons vandaag. Over het algemeen zien mensen de geschiedenis als iets dat al dan niet verband houdt met ons leven van vandaag. Dit is helemaal verkeerd als het gaat om Israëlische vondsten.

Video 3 min. David en Goliath.

De Bijbel wordt letterlijk bedekt door de grond waarop we vandaag wandelen. Dus telkens wanneer er een nieuwe ontdekking wordt gedaan, is het alsof een ander hoofdstuk in de Bijbel tot leven komt.

Het leven in Israël is niet alleen geïnspireerd door de Bijbel. Het is de bron van ons leven hier. Het is ook het beste bewijs van de rechten van het Joodse volk op het Beloofde Land. Van de wegen die Abraham, Isaak en Jakob liepen, naar het paleis van Salomo. naar de plaats waar David en Goliath vochten, en zelfs naar de gebieden waar God de muren van Jericho neerhaalde – vandaag de dag is de Bijbel een open boek dat iedereen die het bezoekt kan ervaren en binnenwandelen.

Bron: geschreven door Phil Schneider IsaëlUnwired.