Arabische inwoners van Jeruzalem willen onder Israëls bestuur blijven, niet onder de Palestijnse Authoriteit.

Rapport: Drieënnegentig procent van de ondervraagde Arabische inwoners van Jeruzalem verkiest israëlische heerschappij boven Palestijnse Autoriteit.

Uit een nieuwe opiniepeiling onder Arabische inwoners van Jeruzalem door een Palestijnse mediakanaal blijkt dat 93% van hen er de voorkeur aan geeft om onder Israëls bestuur te blijven en hun Israëlische identiteitskaart niet zou opgeven.

Arabische inwoners van Jeruzalem zijn voor het grootste deel geen Israëlische burgers, maar kunnen desgewenst het staatsburgerschap aanvragen. Zij, die geen burgers zijn, dragen een speciale identiteitskaart die hen vrij verkeer binnen Israël zelf mogelijk maakt.

De opiniepeiling uitgevoerd door de Shfa-nieuwsuitzending vroeg 1.200 Arabische Jeruzalemmers – geen van hen Israëlische burgers – naar hun voorkeur om in de toekomst onder Israëlische of Palestijnse bestuur te leven.

1.116 van de respondenten zeiden dat ze er de voorkeur aan geven dat Israël Jeruzalem blijft regeren. 84 zeiden dat ze de voorkeur gaven aan de Palestijnse Autoriteit, maar 79 van hen zeiden dat ze hun huidige identiteitskaart niet zouden opgeven.

Bron: UnitedwithIsraël.org, 15 dec. 2021.