JODEN GEVANGEN IN ETHIOPIË TERWIJL ER OORLOG WOEDT.

Een jaar na de burgeroorlog die in Ethiopië woedt, marcheren rebellen, meestal bestaande vanuit de Tigraen-achtergrond, dichter bij de hoofdstad Addis Abeba.

Ethiopië is al jaren een bondgenoot van Israël, maar sinds het begin van de burgeroorlog trekt Jeruzalem zich terug. Het Tigraen-conflict is uit de hand gelopen en dreigt Ethiopië, het op een na dichtstbevolkte land van Afrika, in een lange periode van chaos en bloedige stammenoorlogen te storten.

In tegenstelling tot veel andere conflicten in Afrika en over de hele wereld, heeft Ethiopië daar nog steeds een aantal Joden. Nu de chaos groeit en de kans reëel is dat de hoofdstad in de handen van rebellen valt, groeit het besef dat de Joden in Ethiopië daar vast komen te zitten als Israël niets doet.

Helaas heeft het Israëlische kabinet ernstige meningsverschillen over de vraag of het moet werken om de resterende Joden in Ethiopië naar huis te brengen voordat ze vastzitten. Terwijl de Joodse bevolking in Ethiopië geschat wordt op tussen de 12.000 en 15.000. De autoriteiten in Israël hebben het echter moeilijk om te begrijpen wie ze zijn.

Bron: geschreven door Micha Gefen op 9 november 2021.

Inmiddels laatste nieuws omtrent bovenstaand onderwerp