Hoe Iran Israël langzaam maar zeker insluit.

Kopfoto: Israëlische soldaten aan de grens met Syrië op de Golan Hoogvlakte. Foto: Michael Giladi. (artikel ingekort)

Er zijn bepaalde ontwikkelingen gaande die grotendeels verborgen zijn voor het publiek. De ontwikkelingen maken duidelijk dat een militaire confrontatie tussen Israël en Iran onvermijdelijk lijkt. Ook zijn de Verenigde Staten zich nu meer bewust van het feit dat Iran onder geen beding een nucleair wapen mag verkrijgen.

In de aanwezigheid van Biden zei Premier Bennett van Israël dat Iran ’s werelds grootste exporteur is van terreur. Ook vertelde hij dat hij met de Amerikaanse president zijn plan van aanpak tegen de Iranese agressie in de regio had besproken. Bennett zei dat die agressie gestopt moet worden en voegde daaraan toe dat Israël nu vrijwel omgeven wordt door bondgenoten van Iran. Dit zijn de Palestijnse terreurbewegingen in Gaza, Hezbollah in Libanon en Sjiitische milities op de Golan Hoogvlakte die door Iran worden bewapend en gesteund.

Niet Israël maar Iran is nu de grote vijand.

Irans militaire opmars

Ehoed Yari is één van de meest ervaren tv-commentatoren op het gebied van het Midden-Oosten. Hij onthulde deze week dat Iran samen met Hezbollah, ondanks herhaalde Israëlische militaire actie, er toch in is geslaagd om de Syrische Golan Hoogvlakte te controleren. In feite deelt Iran nu orders uit aan het Syrische leger. Het Russische leger in Syrië zou in principe de opmars van Iran hebben moeten tegenhouden.

Koning Abdullah II bezorgd

Abdullah II, de koning van Jordanië, maakt zich ernstige zorgen over de activiteiten van de Iranese coalitie op de Golan Hoogvlakte. Abdullah reisde daarom vorige week naar president Poetin om in Moskou spoedoverleg te houden met de Russische leider.

De koning van Jordanië wil onder geen beding dat de IRG en Hezbollah een voet aan de grond krijgen langs de grens van het koninkrijk.

Koning Abdullah van Jordanië.

Iran is er samen met Hezbollah in geslaagd om de Syrische Golan Hoogvlakte te controleren en deelt er nu de orders uit aan het Syrische leger.

Bron: Yochanan Visser 2 september 2021.

Link naar volledige artikel.