Waarom zwijgen de Supermachten over de misdaden van de Hezbollah terreur organisatie in Libanon.

Cartoon in Saoedisch Staatsblad Okaz van Hezbollah trucks verspreiding van drugs in Libanon.

In een artikel van 13 juni 2021 beschreef Fahim Al-Hamed, adjunct-hoofdredacteur van het Saoedische staatsblad ‘Okaz, de stappen die Hezbollah heeft genomen om de huidige daling van de financiering goed te maken. Deze daling komt voort uit de financiële ineenstorting van Iran – de belangrijkste financieringsbron voor deze organisatie en andere terroristische groeperingen – als gevolg van de strenge sancties die aan dit land zijn opgelegd. Volgens Al-Hamed heeft Hezbollah op de crisis gereageerd door zich te wenden tot zijn netwerk van drugsdealers, zakenlieden en bankiers, die, bedriegend in de wereldwijde toezichtsystemen, drugsgeld overmaken van Zuid-Amerika via Europa naar Libanon en Syrië; bovendien produceert en verkoopt de organisatie zelf ook drugs in Libanon en Syrië.

Nasrallah, leider van de Hezbollah terreurorganisatie die een steeds grotere macht uitoefent in Libanon en de regering controleert.

Al-Hamed stelt dat de hele wereld precies weet wat Hezbollah is – een moorddadige terroristische organisatie die zich ook bezighoudt met drugshandel en witwassen, en libanon gijzelt – en vraagt zich af waarom de supermachten zwijgen over de misdaden van deze organisatie.

Hezbollah begon vrijdagmorgen 6 augustus 2021 vanuit Zuid Libanon 19 raketten op Israël af te vuren, het zwaarste spervuur sinds de oorlog van 2006. Israël onderschept er 10 middels het Iron Dome systeem, 6 komen terecht in open gebieden en 3 ontploffen binnen Libanons grenzen.

De IDF antwoordde onmiddellijk met zwaar materiaal.

Bron: EMANUEL FABIAN6 augustus 2021 

Bron: Memri Org. artikel Libanon-Saoedi Arabië aug. 2021.