Niet alleen zorgelijk nieuws: COVID: 90% van de patiënten behandeld met nieuw Israëlisch medicijn ontslagen in 5 dagen.

Een patiënt krijgt de EXO-CD24 COVID-19 behandeling van prof. Nadir Arber toegediend.( foto ICHILOV SPOKESPERSON’S OFFICE)

De fase 11 studie van een Israëlisch COVID-medicijn zag ongeveer 29 van de 30 patiënten, matig tot ernstig, binnen enkele dagen herstellen.

De fase II-studie bevestigde de resultaten van fase I, die afgelopen winter in Israël werd uitgevoerd en waarbij 29 van de 30 patiënten in matige tot ernstige toestand binnen enkele dagen herstelden.
“Het belangrijkste doel van deze studie was om te verifiëren dat het medicijn veilig is,” zei prof. Nadir Arber. “Tot op de dag van vandaag hebben we geen significante bijwerking geregistreerd bij een patiënt uit beide groepen.”

Arber en zijn team, waaronder Dr. Shiran Shapira, ontwikkelden het medicijn op basis van een molecuul dat de professor al 25 jaar bestudeert, CD24 genaamd, dat van nature in het lichaam aanwezig is.


Het onderzoek werd uitgevoerd in Athene omdat Israël niet genoeg relevante patiënten had. De hoofdonderzoeker was de Griekse coronaviruscommissaris, prof. Sotiris Tsiodras.

Bron: ROSSELLA TERCATIN   5 augustus 2021 J.P.