Amerikaanse senator gelooft dat Israël Iran zal moeten aanvallen .

WASHINGTON: Senator Lindsey Graham, een van de meest gerespecteerde experts op het gebied van buitenlands en defensiebeleid in Washington, vreest dat er eerder een nieuwe oorlog naar het Midden-Oosten uitbreekt dan de meeste mensen zich realiseren. De Republikein in South Carolina legde uit dat de Iraniërs in een zeer gevaarlijk tempo vooruitgang boeken met hun uraniumverrijkings- en kernwapenontwikkelingsprogramma. Het probleem, zei hij, is dat de regering-Biden en de internationale gemeenschap lang niet genoeg doen om ze tegen te houden.

Als gevolg hiervan, zei Graham, bevindt Israël zich in een zeer moeilijke positie en moet het mogelijk zelf preventieve militaire actie ondernemen. Er zijn bepaalde rode lijnen die Israël Iran niet zal laten oversteken, vertelde Graham me. En ik heb me nog nooit zo’n zorgen gemaakt over die rode lijnen als nu. Voordat hij zijn ambt verliet, maakte de toenmalige Israëlische premier Benjamin Netanyahu Washington duidelijk dat we onze eigen beslissingen zullen nemen over een existentiële dreiging van een nucleair bewapend Iran, merkte Graham op.

De senator zei dat hij de nieuwe Israëlische premier Naftali Bennett leuk vindt en gelooft dat zijn standpunt over de Iran-dreiging hetzelfde is als dat van Netanyahu.

Bron: Israël News 22 juli 2021. Out of Zion.