Prachtig als je je President opvolger zo kunt bemoedigen.

Een persoonlijke brief aan de nieuwe president van Israël, Isaac Herzog.

Aan de eerbare president van Israël,

Ex president Rivlin

Eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers op je. In korte tijd zult u precies te weten komen hoe prachtig het voorrecht van het voorzitterschap is. In de komende zeven jaar zul je Israëli’s uit alle lagen van de bevolking ontmoeten en laat me je nu vertellen – je zult ze allemaal willen omarmen. Je zult hun gelach en hun tranen willen delen; en alle opwinding die ze ervaren.

Nieuwe President Isaac Herzog

Ik weet zeker dat je het gevoel hebt dat je dit al weet, met zoveel ervaring als ambtenaar, maar geloof me, je moet nog ontdekken wat een prachtig land we hebben, en wat voor geweldige mensen er onder ons wonen. Ze zullen allemaal hun weg naar je hart vinden, waar ze voor altijd zullen blijven.

Te midden van de sociale breuken en polariteit, zul je dappere mensen vinden die niet spreken van coëxistentie, ze leven het gewoon. Elke dag, elk uur, in hun huizen en plaatsen van tewerkstelling, in hun visioenen, dromen en familie. Seculier met ultraorthodoxe, rechtse en linkse, Joden en Arabieren, ervaren Israëli’s en immigranten, jong en oud, leden van alle religies, sectoren en etniciteiten – het zijn allemaal Israëli’s. Mooi, verhelderend en vriendelijk. Vriendelijk boven alles wat je je maar kunt voorstellen.

Bron: 7 juli 2021 / JNS) 

Link naar volledige artikel:

De kans om een natie te hoofd als geen ander (jns.org)