Palestijnse kampjongeren in Gaza zeggen dat ze martelaren willen worden.

Foto: Gaza, juli 2021. 14 en 15 jarige Palestijnen worden in de zomerkampen van Hamas en de Islamitische Jihad opgeleid tot jihadisten en Jodendoders.

De militaire vleugel van Hamas lanceerde zijn militaire zomerkampen minder dan twee maanden nadat Israël zijn agressie tegen de Gazastrook had gelanceerd.

Young Palestinians take part in a military graduation ceremony at a Hamas summer camp in Khan Yunis, in the southern Gaza Strip. Hamas held a closing ceremony for a batch of the 120,000 boys and girls attending the Islamist movement’s controversial summer schools. / AFP PHOTO / SAID KHATIB

Mohammed maakt duidelijk dat de kampen rekrutering zijn voor terreurgroepen.

Mohammed, 14, vertelde Al-Monitor: “Ik ging naar het kamp om mijn land te verdedigen tegen Israëlische aanvallen en om me vervolgens bij de al-Qassam-brigades aan te sluiten.” Hij benadrukte dat, hoewel zijn familie niet tot Hamas behoort, ze hem voor de tweede keer bij het kamp hebben toegelaten – de eerste keer was in 2019. “Ik vind de training niet moeilijk of ongepast voor mijn leeftijd. Integendeel, ik wil meer vechtsporten leren”, zei hij. Hij wees erop dat hij leerde hoe hij wapens moest ontmantelen en laden en schieten.

Khalil, 12, uit Gaza-stad die voor het eerst meedeed aan het zomerkamp, ​​vertelde Al-Monitor: “Ik zal deelnemen aan het kamp om mezelf te versterken en zelfverdedigingsvaardigheden te leren, zodat ik tegen Israël kan vechten, een martelaar kan worden en naar de hemel ga.”

Kinderen leren dat ze zouden moeten willen sterven, is ongeveer net zo walgelijk en immoreel als het maar kan. Niet dat “mensenrechten”-groepen daar iets om geven.

Bron: Vlaamse vrienden van Israël.