Arabieren waarschuwen Westen: Laat Iran je niet voor de gek houden.

Arabieren maken zich steeds meer zorgen over de sinistere bedoelingen en het bedrog van Iran nu de Iraniërs en vertegenwoordigers van Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en China hun onderhandelingen in Wenen voortzetten over het nieuw leven inblazen van de Iraanse nucleaire deal uit 2015, die de regering-Trump in 2018 heeft laten vallen.

Trump zegt kernakkoord op wegens Irans bedrog.
  • “Zij die dezelfde fouten begaan en andere resultaten verwachten, bedriegen zichzelf.” – Abdullah bin Bajad Al-Otibi, Saoedische schrijver en onderzoeker, Alarabiya.net, 19 april 2021.
  • Nadat de deal over een paar jaar afloopt… mag Iran zoveel kernwapens bouwen als het wil.
  • “Het akkoord heeft niets gedaan aan de ambities van het Iraanse regime op het gebied van hegemonie en zijn schaamteloze inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Arabische landen door middel van directe en semi-directe bezetting in Irak, Syrië, Libanon en Jemen… Iran heeft het vandaag gemunt op de Saoedische olie en op wereldwijde energievoorraden, alsook op burgers, terwijl de wereld toekijkt.” – Abdullah bin Bajad Al-Otibi, Alarabiya.net, 19 april 2021.
  • “Alle concessies die de Westerse mogendheden van plan zijn te doen aan Teheran, binden niemand in het Midden-Oosten. En ze kunnen Israël of de Arabische landen niet dwingen de uitkomst van de besprekingen in Wenen te respecteren, vooral aangezien deze onderhandelingen het gevaar van het regime in Teheran voor stabiliteit en veiligheid vergroten.” – Syrische schrijver Bahaa Al-Alawam, Al-Ain, 19 april 2021

“De waarheid is dat er een politieke, militaire, veiligheids- en economische Iraanse bezetting is van vier Arabische landen – Irak, Syrië, Libanon en Jemen.” – Voormalig Jordaans minister van Informatie en Cultuur Saleh Al-Kallab, Asharq Al-Awsat, 15 april 2021.

Biden gaat opnieuw aan tafel in Wenen met Iran.

Deze boodschap, die vooral gericht is aan de regering Biden, beschuldigt het Westen ervan de voortdurende bezetting en het terrorisme van Iran in de Arabische landen te negeren.

Bron: Khaled Abu Toameh 4 Juli 2021 Gatestone