Raketten regenen op Israël vanuit Gaza en Syrië tot nabij de kernreactor van Dimona.

1. Een fabriek in Ashalim, een kleine gemeenschap in de Negev-woestijn, 35 km ten zuiden van Beersheba, werd donderdagochtend getroffen door een Syrische SA-5 grond-lucht raket afgevuurd vanuit het zuiden van Damascus naar de Dimona-kernreactor.

Een kapitein van een Syrische luchtverdedigingsbatterij werd ‘s nachts gedood tijdens een Israëlische luchtaanval die werd uitgevoerd nadat de raket was gelanceerd vanuit Syrië en landde in de zuidelijke Negev van Israël, nabij Dimona. Vier Syrische soldaten raakten naar verluidt ook gewond.

2. Palestijnse terroristen hebben vrijdagavond minstens 36 raketten vanuit Gaza op Israëlische gemeenschappen afgevuurd, in een van de ergste rondes van grensoverschrijdend geweld in maanden. Minstens 36 raketten werden afgevuurd met regelmatige tussenpozen van 23.00 uur tot 06.00 uur.

De raketsirenes loeiden de hele nacht door in de regio’s Eshkol, Sha’ar Hanegev, Sederot en Ashkelon en op zaterdagochtend klonken ze ook in de stad Ashkelon.

De IDF (Israël Defence Forces) zei dat zijn vliegtuigen en tanks wraak namen door meerdere doelen te raken die behoren tot Hamas, de terreurgroep die Gaza regeert, waaronder raketwerpers en niet-gespecificeerde ondergrondse infrastructuur en een militaire basis.

Steven Shamrak, 26 april 2021

Al dagenlang onrust in de Oude stad van Jeruzalem met botsingen tussen Palestijnen en de Israëlische politie en extreem rechtse Joden.

link naar: Is de huidige chaos in Israël gelateerd aan Iran?