Israël viert overwinning van vaccin op Coronavirus

Afbeelding: Een fors uitgevallen mondkapje werd triomfantelijk doorgeknipt. (Foto: Yonatan Sindel)

‘Israël is het eerste land ter wereld dat Corona heeft verslagen,’ vertelde premier Benjamin Netanyahu de natie tijdens de viering van Onaf­hanke­lijk­heids­dag. ‘Dat is allemaal te danken aan ons succesvolle nationale vaccinatie­programma.’

Tijdens de officiële staatsceremonie op Onaf­hanke­lijk­heids­dag was de vreugde voelbaar over het feit dat er eindelijk een eind is gekomen aan de beperkingen wegens de Corona-pandemie. Telkens wanneer Israëls overwinning op het virus werd genoemd werd er geroepen en in de handen geklapt.

Zelfs de marsband van de IDF bracht het vaccin onder de aandacht met een optreden waarin de twee injecties werden nagebootst die nodig zijn om volledige bescherming tegen het virus te krijgen. De soldaten stonden blij en vol opwinding klaar om de ‘injectiemars’ uit te voeren. En iedereen was zonder mondkapje!

Prachtige video over het bovengenoemde

Kijk hoe de soldaten de twee injecties uitvoeren vanaf ongeveer 5 minuten in de video. Let op de cijfers 1 en 2 aan de linkerkant van de naald.

Er was ook een speciaal eerbetoon aan Pfizer tijdens de ceremonie, en de CEO van Pfizer, Albert Bourla, een Griekse Jood wiens ouders de Holocaust overleefden, hield een korte toespraak via video. Hij vermeldde met trots het feit dat het Joodse volk over de hele wereld, en in het bijzonder in Israël, uitblinkt op het gebied van wetenschap en innovatie. ‘Samen,’ zei hij verwijzend naar Israël en Pfizer, ‘hebben we aangetoond dat we door massavaccinatie de COVID-19 pandemie kunnen verslaan en levens kunnen redden.’

Corona-vaccins voor 2022
Israël heeft maandag een overeenkomst met Pfizer getekend voor de aankoop van miljoenen doses vaccin voor 2022. Israël en Pfizer zijn het ook eens geworden over een optie om miljoenen doses vaccin extra aan te schaffen. Door de ondertekende aanvulling kan Israël het coronavirus ten minste tot eind 2022 optimaal blijven aanpakken.

Bron: Israël Today 24 april 2021