‘Ik dacht dat ik dood zou gaan’: overlevenden praten over de gruwel van de dodelijke Meron-stormloop in N-Israël.

‘Noodteams probeerden mensen eruit te halen zonder te weten welke ledematen bij welke mensen hoorden’; een gewonde man beschrijft hoe hij werd verpletterd door honderden anderen die tijdens de ramp op hem vielen.

Overlevenden van de stormloop, waarbij ten minste 44 mensen omkwamen tijdens de Lag BaOmer-feesten in Noord-Israël, beschreven een afschuwelijk tafereel toen ze vastzaten in de crush en omringd werden door de doden.

Overlevende Chaim Wertheim in Safed Hospital tijdens het Meron drama

“Er waren mensen onder me die niet ademden – kinderen en oude mensen. Het enige waar ik aan kon denken was mijn drie maanden oude baby. Ik wilde niet dat hij een wees zou worden,” zei hij. Nivin, die werd geëvacueerd naar het Ziv Medisch Centrum in het nabijgelegen Safed, zei dat de ramp begon toen mensen probeerden de omheining te verlaten die werd gebruikt door de Toldos Aharon Chassidische sekte. “Sommige mensen gleden uit en vielen, en anderen vielen gewoon op hen. Mensen begonnen te schreeuwen en stopten op een gegeven moment gewoon met ademen,” zei hij.

Zelfs toen reddingswerkers arriveerden, trokken ze mensen eruit als stukjes van een puzzel, en ontdekten welke ledematen bij welke persoon hoorden. Nadat de politie de barrières aan beide kanten had verwijderd, werd een deel van de druk op ons opgeheven”, zei hij.

Bron: Ynet News, 30 april 2021.

Link naar gehele artikel.