Netanyahu: vier meer Arabisch-Israëlische vredesakkoorden onderweg.

(Artikel ingekort) Vier andere Arabische landen zijn in gesprek voor normalisatie met Israël om zich aan te sluiten bij de “cirkel van vrede” in het Midden-Oosten, kondigde premier Benjamin Netanyahu dinsdag aan in een interview met het Hebreeuws-talige Ynet- nieuwscentrum.

De aankondiging bevestigt de voorspellingen van vorig jaar door de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump en eerder deze maand door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo.

Verwacht wordt dat ‘veel meer’ landen zich bij de Abraham-akkoorden zullen aansluiten en hun betrekkingen met Israël zullen normaliseren, voorspelde Pompeo, inclusief moslimlanden die zich niet in het Midden-Oosten bevinden.

De Arabische wereld boycot niet langer de Joodse staat, maar gokt erop dat deze zal gedijen. Er zijn ook nog een aantal landen die op het punt staan ​​toe te treden tot de Abraham-akkoorden, waaronder Oman, Qatar en Mauritanië ”, schrijft Kushner.

“Het belangrijkste is dat de normalisatie tussen Saoedi-Arabië en Israël in zicht is. ​ ​ Het Saoedische volk begint in te zien dat Israël niet hun vijand is. “

Binnen enkele maanden voorafgaand aan de nationale verkiezingen in de VS slaagde president Donald Trump erin vredesakkoorden te sluiten tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko.

“We hebben vredesakkoorden voor vrede tot stand gebracht, en er zijn nog vier vredesakkoorden op komst”, zei Netanyahu.

Bron: Hana Levi Julian ​16 maart 2021 Jewish Press