“Israël zal in een toekomstige oorlog dagelijks door 2.000 raketten worden geraakt”

Foto onderschrift: IDF maakt zich klaar voor Hezbollah langs de Israëlisch-Libanese grens.

“Ze weten dat ze ons niet kunnen verslaan op het slagveld, dus proberen ze de oorlog naar een tweede front te verplaatsen en dat zijn onze huizen en in onze steden.”

Israël zal tijdens een toekomstige oorlog met Hezbollah in Libanon dagelijks een aanval van 2.000 raketten te verduren krijgen, waarschuwde majoor-generaal Uri Gordin maandag. Tijdens de B’Sheva-conferentie in Jeruzalem zei Gordin dat er elke dag zo’n 2.000 raketten en projectielen op Israël zullen worden afgevuurd, die de militaire en civiele verdedigingscapaciteiten van Israël zullen uitdagen.

“Onze vijanden op de verschillende fronten moeten weten dat we, indien nodig, een krachtig leger zullen activeren dat nog nooit eerder is gezien”, zei Gordin. Hij voegde eraan toe dat de vijanden van Israël moeten weten dat het Israëlische thuisfront veerkrachtig is en zichzelf in het verleden heeft bewezen. “Ze weten dat ze ons niet kunnen verslaan op het slagveld, dus proberen ze de oorlog naar een tweede front te verplaatsen en dat zijn onze huizen en in onze steden”, zei de IDF-generaal. Israël gelooft dat  Hezbollah  een arsenaal heeft van ongeveer 150.000 raketten en projectielen, waarvan sommige overal in het land kunnen inslaan.

Hezbollah: één van de lange armen van Iran.

Bron: Jeruzalem Post  15 maart 2021