“Ikke, Ikke” Het wel mooi is geweest met het Netanyahu-tijdperk: inpakken en wegwezen, maatje.

‘Ikke, ikke!!’ – Een ingekorte nieuwe column van Simon Soesan.

Heel leuk om de volledige column te lezen onderaan dit artikel

Hij heeft het niet makkelijk, onze premier. Eens gezien als de belofte voor een betere toekomst, kwam deze geniale politicus over als de Israëlische droom: in Israël geboren, ex-commando, rokkenjager….alles wat de gemiddelde Israëliër van de jaren 90 zocht en wilde zijn.

Het probleem komt nu, 22 jaar later: Nog steeds dezelfde manier van spreken en reageren, nog steeds een genie op het vlak van politiek en defensie. Alleen, niemand gelooft hem nog. Niemand? Nou, wel een paar duizend “hardcore” volgers, die wij graag Bibisten noemen.

Onze premier loopt nu rond als een grammofoonplaat waar de naald is blijven steken: dezelfde mantra’s, nog steeds zonder inhoud. En nee, ik ben niet tegen de Likoed Partij, ik ben tegen geen enkele partij. Maar ik vind dat het wel mooi is geweest met het Netanyahu-tijdperk: inpakken en wegwezen, maatje.

Interviews doet hij niet meer, onze premier. Tenzij er verkiezingen zijn en, dankzij Netanyahu hebben we nu de vierde verkiezingen binnen twee jaar.

Voor Netanyahu zijn er geen grenzen meer, behalve die grenzen die hij bepaalt. Dat hij daarmee andere grenzen overschrijdt – dat ziet hij niet

Bron: Simon Soesan in Joods.nl

Link naar het volledige artikel. (aanbevolen)