Libanese journalist: Libanon is een bankroet land geworden waar het leven goedkoop is; Hezbollah schaadt ons meer dan welke vijand dan ook.

In een artikel van 20 januari 2021 met de titel ‘Verzet door het volk te verdedigen’ , schreef de Libanese journalist Michelle Tueini, plaatsvervangend algemeen directeur van het dagblad Al-Nahar , dat het Libanese verzet, dat wil zeggen Hezbollah, niet echt voor Libanon vecht, maar eerder vernietigt het meer dan welke vijand dan ook. 

Tueini, de dochter van de bekende journalist Gebran Tueini, een fervent tegenstander van Hezbollah en van de Syrische aanwezigheid in Libanon die in 2005 werd vermoord, voegde eraan toe dat de Libanezen honger lijden en dat hun leven waardeloos wordt gehouden door hun eigen regime. In deze situatie, zei ze, kan niemand effectief verzet voeren tegen Israël.

Lebanon writer Tueini, reprensentative of the silent majority

Tueini merkte op dat het “falende, verwoeste en bankroete land” Libanon geen enkele ambtenaar heeft vervolgd voor de dodelijke explosie in Beiroet vorig jaar en zelfs niet is begonnen met het vaccineren van zijn burgers tegen Covid.

Ze contrasteerde dit met “de vijandige staat Israël, “die, gezien de levens van zijn burgers, al meer dan een kwart van zijn bevolking heeft ingeënt en bereid is tientallen gevangenen vrij te laten, zelfs voor het lijk van een van zijn soldaten.

Bron: Memri TV 10 februari 2021