‘Israëlisch ziekenhuis ontdekt medicijn tegen corona’

Een ziekenhuis in Israël meldt een nieuw medicijn tegen corona te hebben gevonden. Volgens het Ichilov-ziekenhuis in Ramat Gan zijn de eerste resultaten verbluffend. Van de dertig patiënten in het hospitaal met hevige corona, mochten er 29 binnen drie tot vijf dagen na toedienen van het middel naar huis. De laatste patiënt herstelde eveneens, maar deed er ietsje langer over, zo meldt De Telegraaf. Het medicijn heet EXO-CD24. Ook een medisch centrum in Jeruzalem is een medicijn op het spoor.

Aanvankelijk werd het middel ontwikkeld om kanker mee te bestrijden, maar nu ziet het er naar uit dat het ook helpt tegen corona, zij het vooral bij patiënten die nog niet in kritieke toestand zijn. Vanwege de indrukwekkende eerste resultaten heeft het Ichilov-ziekenhuis aan het Israëlische ministerie van Volksgezondheid gevraagd of het de proef mag verlengen. De kans is waarschijnlijk groot dat het ministerie groen licht geeft, omdat de wereld naarstig op zoek is naar zo’n medicijn.

Bron: Jonet.nl.

Het Hadassah Medical Center in Ein Kerem, een voorstadje van Jeruzalem, heeft aangekondigd eveneens de therapie op zijn patiënten te zullen toepassen.

Het medicijn wordt nu uitgeprobeerd in de volgende testfasen. Als ook die succesvol zijn, kan het geneesmiddel ‘een gamechanger’ worden in de strijd tegen covid-19, aldus functionarissen van het Ichilov-ziekenhuis. Tot dusver wordt de coronapandemie vooral met vaccins bestreden.

Ichilov Ziekenhuis nabij Tel Aviv

Een ‘geweldige doorbraak’, noemt hoogleraar Nadir Arber, verbonden aan het Ichilov, tegenover de krant The Times of Israel de ontwikkeling van het nieuwe geneesmiddel. ‘Het preparaat wordt één keer per dag gedurende een paar minuten, gedurende vijf dagen, ingeademd.’ Volgens Arber, die tientallen jaren onderzoek heeft gedaan naar immuniteit, heeft het geneesmiddel geen bijwerkingen.

Bron: Heiko Jessayan 5 febr. fd.nl