Wie volgt, het vijfde land op rij met een moslimachtergrond. Israël en Kosovo vestigen diplomatieke banden via Zoom.

Israël en Kosovo hebben officieel diplomatieke betrekkingen tot stand gebracht tijdens een ceremonie die maandag via een Zoom-videoconferentie werd gehouden.

Het was waarschijnlijk de eerste ceremonie in zijn soort ter wereld, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken. Minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi heeft drie overeenkomsten ondertekend, die het ministerie heeft gescand en naar zijn Kosovaarse colllega, Meliza Haradinaj-Stublla, heeft gestuurd om te ondertekenen.

Voorafgaand aan de ceremonie diende Haradinaj-Stublla een formeel verzoek in om een ambassade in Jeruzalem te openen, dat Ashkenazi accepteerde.

‘Ik hoop binnenkort met jou de ambassade te openen,’ zei Ashkenazi. Later presenteerde hij een plaquette voor de toekomstige Kosovaarse ambassade in Jeruzalem, die naar verwachting in maart 2021 zal worden geopend.

Ashkenazi prees de “warme en vriendschappelijke relatie” tussen Kosovo en Israël. Kosovo is een ander land met een moslimmeerderheid dat het afgelopen jaar betrekkingen heeft opgebouwd met Israël, zei hij.

Bron: J.Post / VFI News Vision for Israël.

Ondertekening akkoorden Kosovo-Israël