Perzië en Israël. Een wekelijkse reflectie op actuele mondiale kwesties met betrekking tot Israël en het Joodse volk vanuit een Bijbels perspectief.

De regering in Iran – een land dat de regio “Perzië” van de Bijbel beslaat en, net als andere staten in de regio, veel verschillende etnische groepen bevat – blijft een enorme, existentiële bedreiging vormen voor het nationale bestaan ​​van het Joodse volk in het land. Simpel gezegd, Israël wordt belegerd.

Dit komt door de diep antisemitische islamitische fundamentalistische ideologieën van het huidige regime. Iran bouwt niet alleen aan haar vermogen om kernwapens te produceren, het sponsort ook anti-westerse milities in verschillende andere staten in de regio, waaronder Libanon, Syrië en Jemen, die de vernietiging van het Joodse volk als een van hun doelstellingen hebben. 

De vertrekkende president Trump dwong een nul-tolerantiebeleid af, trok zich terug uit het beruchte en uitvoerige collectieve actieplan (JCPOA) die onder de regering-Obama was gesloten, en legde zware sancties op die het land verlammen. Tot grote schrik van velen heeft de verkozen president Biden aangekondigd dat hij van plan is opnieuw over deze overeenkomst te onderhandelen, in overeenstemming met de internationalistische filosofie van internationale betrekkingen die wordt bepleit door de aantredende minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.   

Ondertussen blijft Iran zijn nucleaire capaciteit opbouwen……..

Link naar gehele artikel