Ehud Barak: Is Israël het proefkonijn van Pfizer?

Veel mensen zijn wantrouwend om zich tegen Covid-19 te laten inenten. omdat het vaccin zo snel is ontwikkeld, terwijl vaccins meestal jaren van testen nodig hebben om goedgekeurd te worden.
De voormalige Israëlische premier Ehud Barak suggereerde, dat een deel van de reden waarom de Joodse Staat zoveel doses vaccin heeft verkregen, kan zijn dat Pfizer en andere medicijn­fabrikanten de algemene bevolking als proeftuin gebruiken. En Israël heeft zich als een gewillig proefkonijn gepresenteerd.

Volgens Barak is de aankoop van zoveel doses vaccins door Israël, terwijl de grotere landen wachten, niet de prestatie van premier Netanyahu. ‘Pfizer vond in Israël de perfecte plaats voor zijn proefprogramma,’ beweert Barak.

De voormalige premier legde uit, dat Israëls door de Staat gesteunde ziekenfondsen tientallen jaren aan gezondheids- en inentings­gegevens van bijna alle Israëli’s bezitten. Dus, wanneer iemand in een hoge risicogroep het vaccin krijgt en vervolgens sterft, is het veel gemakkelijker om een al aanwezige ziekte of conditie als doodsoorzaak te vinden.

‘Deze gegevens zijn een schat voor Pfizer, die kan aantonen dat het een hele bevolkingsgroep met hoog risico in een land heeft gevaccineerd zonder enige sterfte’, aldus Barak.

Bron: redactie Israël Today 5 januari 2021