Als het aan Marokko ligt wordt het land een ‘hot-spot’ voor Israëliërs.

Foto: Anfa Sinagoge in Casablanca. Foto  Archnet

Terwijl de kleine lokale Joodse gemeenschap zich voorbereid op de komst van tienduizenden Israëlisch toeristen, zegt de Marokkaanse minister van Toerisme, Fettah Alaoui, dat ze eraan werkt om minstens 200.000 toeristen uit Israël in Marokko op bezoek te krijgen.

Nu blijkt dat na de normalisatieovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten er alleen al in de maand december 50.000 Israëliërs de VAE bezochten, spreekt de Marokkaanse minister van Toerisme in een interview met de Hebreeuwse krant Yediot haar verwachting uit dat er de komende maanden minstens 200.000 toeristen uit Israël in Marokko op bezoek zullen komen.

Marokkaanse minister van Toerisme Nadia Fettah Alaoui (Foto: Ministerie van Toerisme van Marokko )

In Israël leven circa 1 miljoen mensen met een Marokkaanse achtergrond, waarvan de meesten staan te trappelen Marokko te bezoeken.

In de afgelopen jaren gingen er jaarlijks gemiddeld 25.000 Israëliërs naar Marokko om daar wonende familieleden te bezoeken of naar de begraafplaatsen te gaan van hun familieleden.

“Er zijn besprekingen gaande om overeenkomsten voor vliegreizen te formaliseren, en worden er plannen gemaakt om vanaf maart dagelijks enkele rechtstreekse vluchten te laten plaatsvinden tussen Israël en Marokko”, aldus de minister.

We zijn van plan ervoor te zorgen dat het visumproces snel en eenvoudig verloopt, zodat toeristen bij aankomst elektronisch hun inreisvisum krijgen”, zegt Alaoui.

“Terwijl ze er van uit gaat dat de grote steden de meest populaire bestemming zullen zijn, ziet ze ook graag dat toeristen………. 

Link naar volledig artikel

Bron: Joop Soesan van Joods.nl 11 januari.