Palestijnse premier vergelijkt Jezus met Palestijnse martelaren.

Tijdens zijn kersttoespraak trok de premier van de Palestijnse Autoriteit de vergelijking tussen Jezus en Palestijnse martelaren. “Onze Heer Jezus, moge Hij rusten in vrede, was de eerste Palestijnse zelfopofferende krijger waar we de martelaarsdood van leren. Hij bereikte zijn missie door dit met zijn leven te bekopen”, aldus Shtayyeh. Volgens Itamar Marcus, directeur van de Palestinian Media Watch (PMW), vergelijkt Muhammad Shtayyeh hiermee de Messias met zelfmoordterroristen.

Itamar Marcus legt uit waarom de vergelijking door Shtayyeh zo schokkend is. “De gebruikte term ‘zelfopofferende krijger’ is de naam van terroristen die het gemunt hebben op Israël sinds 1965.”

Daarnaast stelt Marcus dat de vergelijking van Shtayyeh historisch niet klopt. Jezus werd geboren in Bethlehem, een plaats die zich bevindt op hedendaags Palestijns grondgebied. De PMW-verslaggever legt uit dat dit hem vandaag de dag mogelijk een Palestijn zou maken, maar in de tijd dat Jezus geboren werd bestond Palestina nog niet. “De Bijbel is er heel duidelijk over dat Jezus een Joodse man was die leefde in Judea”, voegt Marcus hieraan toe.

Shtayyeh trok in zijn kersttoespraak nog meer vergelijkingen tussen Jezus en de Palestijnen. “De verjaardag van onze Heer Jezus vindt plaats in dezelfde tijd als de verjaardag van de Palestijnse revolutie (ten tijde van de eerste terreuraanval van de Palestijnse guerillabeweging Fatah op Israël, red.). In deze tijd stierven duizenden Palestijnen de marteldood”, aldus Shtayyeh.

“Met het linken van Jezus aan de ‘duizenden Palestijnse martelaren’ valt Shtayyeh het christendom aan. Hij vergelijkt Jezus met zelfmoordterroristen en andere terroristen die zijn gestorven tijdens aanvallen op Israël”, aldus Marcus van PMW.

Bron: CIP.nl, 5 januari 2021.