Sheikh Muhammad Issa: moslims, joden en christenen zijn allemaal broeders; hatelijk zijn heeft ons niet geholpen.

De voormalige Saoedische minister van Justitie, Sheikh Muhammad Issa, die momenteel de secretaris-generaal van de Muslim World League is, zei in een interview op 17 juni 2020 in het Al-Arabiya Network (Saoedi-Arabië) dat sommige mensen het koranvers, waarin wordt gezegd dat Joden en christenen zullen nooit tevreden zijn met de moslims totdat ze hun religie volgen, verkeerd begrijpen. Hij legde uit dat dit verwijst naar de gebedsrichting of andere geloofszaken. Bovendien legde hij uit dat moslims, joden en christenen “broers” zijn, omdat de hele mensheid uit dezelfde bron komt, en hij benadrukte dat moslims nooit beter zijn geworden van een hatelijke of provocerende benadering. Sheikh Issa zei dat er joden zijn die naast de moslims stonden tegen islamofobie: “We behandelen geen extremisten, fanatici of haters.”

Muhammad Issa: “Sommige mensen begrijpen de woorden van Allah [in de Koran] verkeerd: ‘En de Joden of de Christenen zullen u nooit goedkeuren totdat u hun religie volgt en dit vers verwijst naar de richting van het gebed. Zelfs als het betrekking heeft op dingen buiten de richting van het gebed, dan verwijst het naar religieuze overtuigingen. Elke religie heeft zijn eigen overtuigingen en keurt andere geloven niet goed totdat ze de zijne accepteren. Anders zouden alle religies zich verenigen in één religie. Als ik de term ‘onze christelijke en joodse broeders’ gebruik – nou, broederschap heeft veel betekenissen in de koran.”

“De mensheid komt voort uit dezelfde bron, waardoor het een broederschap is, ook al is het opgesplitst in verschillende geloven. Allah zegt: ‘Oh mensheid, we hebben je geschapen van man en vrouw en hebben je volkeren en stammen gemaakt zodat je elkaar mag kennen.’ Dit is de bron van de term ‘broeders in de mensheid’. Het belangrijkste is dat we er absoluut niets aan zullen hebben als we een hatelijke en provocerende benadering aannemen.”

“We behandelen het jodendom als religie, net zoals we omgaan met het christendom. Ze zijn allemaal mensen van het boek.”

Bron: Al-Arabiya TV (Dubai / Saudi-Arabië)

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_bin_Abdul_Karim_Issa