Klokkenluider brengt massale corruptie van de Palestijnse Autoriteit aan het licht

De 15 jaar geleden voor een termijn van vier jaar gekozen president van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas en zijn naaste adviseurs, zijn opnieuw betrokken bij een nieuw schandaal. Het schandaal kwam afgelopen week aan het licht, blijkt uit een analyse van Yochanan Visser in Arutz Sheva.

Yasser Jadalah, het voormalige hoofd van de politieke afdeling van de PA, heeft honderden ‘geheime’ dossiers overhandigd aan de Belgische regering en de Europese Unie met bewijs van de wijdverspreide corruptie in de top van de PA.

Volgens de Palestijnse klokkenluider verdwijnt geld dat door de Europese Unie en Arabische landen aan de PA is geschonken onder andere op geheime bankrekeningen van de kleinkinderen van Abbas.

Yasser Jadalah met Arafat

Slechts drie mensen in het kantoor van Abbas waren op de hoogte van de corrupte praktijken waarbij donorgeld wordt overgeheveld naar de bankrekeningen: Abbas zelf, zijn secretaris Intesar Abu Amara en zijn adjunct-stafchef Mahmoud Salameh.

In een video zegt Jadalah, die inmiddels in België om politiek asiel heeft gevraagd, dat Abu Amara en Salameh Abbas isoleren van andere PA-functionarissen.

Wanneer het hoofd van de veiligheidstroepen, of hoofden van andere organisaties, geld willen, moeten ze eerst Abu Amara en Salameh vleien voordat ze toegang krijgen tot Abbas.

Abbas wilde deze criminele acties verdoezelen en gaf opdracht om alle kantoorrekeningen elke zes maanden te vernietigen. Dit zou om veiligheidsredenen worden gedaan, maar in werkelijkheid gebeurt dit vrijwel elke dag volgens Jadalah.

Yochanan Visser merkt op dat het nog valt te bezien of de EU tegen de PA zal optreden na het ontvangen van bewijs dat het geld van de Europese belastingbetaler gebruikt wordt om de familie van Abbas te verrijken.

Van Buitenen heeft er alles aan gedaan om de EU te informeren over het misbruik, maar het mocht niet baten. Hij werd van alle kanten binnen de EU tegengewerkt en na een zware strijd die jaren duurde, nam het parlementslid van de Europese Unie teleurgesteld ontslag en verliet hij de politiek.

Visser gaat er daarom niet van uit dat de EU iets zal doen met de bestanden die Adalah aan de hen heeft overhandigd.

Bron: Joop Soesan in Joods.nl 23 juni 2020

Volledige artikel: