Israël: nederzettingen zijn niet illegaal

De annexatie van land in Judea en Samaria is niet in strijd met het internationaal recht. (samenvatting) Er kan niet serieus worden beweerd, zoals de EU, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland, China en andere staten doen, dat de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever illegaal zijn en dat annexatie in strijd is met het internationaal recht. Dit standpunt is politiek, niet juridisch.

Artikel 80 van het Handvest van de Verenigde Naties (1945) erkent de geldigheid van de bestaande rechten die staten en volkeren hebben verworven in het kader van de verschillende mandaten, waaronder het Britse Mandaat voor Palestina (1922), en het recht van de Joden om zich te vestigen in het Land van Palestina (Judea-Samaria) op grond van deze instrumenten. (Pr. E. Rostow). Deze rechten kunnen niet worden gewijzigd door de VN.

Volgens het Internationaal Recht zijn de Joden de inheemse bevolking van de landen die Judea, Samaria, Palestina, Israël en het Heilige Land worden genoemd. Er bestaan dus Joodse vestigingsrechten op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”

Bron: Michael Calvo – 19 mei 2020

Volledige artikel

https://www.wimjongman.nl/nieuws/2020/nederzettingen-niet-illigaal.html