Palestijnen: Met behulp van het Coronavirus de critici tot zwijgen te brengen.

Als je de noodtoestand wilt gebruiken voor meer inbreuk op de openbare vrijheden, sterven we liever aan het coronavirus dan aan dwang en onderdrukking en autoritarisme.” – Yousef Shayeb, Palestijnse journalist tot premier Mohammed Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit op 22 april 2020.

“Sommige van de gevangenen klaagde n dat ze gemarteld waren terwijl ze in de gevangenis zaten.” Aldus Muhanad Karajah

Palestijnen die dachten dat het uitbreken van de coronaviruspandemie zouden hun leiders ertoe aan moeten zetten slechte gewoontes te vervangen door goede.

Voor deze leiders is de noodtoestand een geschikte gelegenheid om critici te intimideren en het zwijgen op te leggen. De opschorting van de salarissen van de twee journalisten is bedoeld om alle journalisten te waarschuwen: “Als u iets negatiefs durft te zeggen over uw leiders, zult u uw broodwinning verliezen.”

De Palestijnse leiders gebruiken de noodtoestand die na het uitbreken van de coronaviruspandemie op de Westelijke Jordaanoever is afgekondigd om de vrijheid van meningsuiting te beperken, journalisten te bestraffen en politieke rivalen te arresteren.

Persvrijheid aan banden

Dit hardhandig optreden vindt plaats op een moment dat de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) hun opruiingscampagne tegen Israël voortzetten – door de Israëli’s onder andere valselijk te beschuldigen van het opzettelijk verspreiden van de ziekte naar Palestijnse dorpen en steden. Op 14 april kwam de regeringswoordvoerder van de PA, Ibrahim Milhem, met de laatste smaad tegen Israël. Hij vertelde verslaggevers

Bron : Bassam Tawil  •  13 Mei 2020
https://nl.gatestoneinstitute.org/16019/palestijnen-coronavirus-critici-zwijgen