Israël Defence Forces sloopt huis van terrorist die Rina Shnerb heeft vermoord.

Verkorte versie met video van de sloop. De IDF vernietigde het huis van een van de terroristen uit de cel, die Rina Shnerb afgelopen augustus heeft gedood bij een aanval in een bron nabij de nederzetting Dolev op de Westelijke Jordaanoever.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is RinanShnerb.jpg
Rina Shnarb.

Er braken botsingen uit tussen tientallen Palestijnen, die banden verbrandden en stenen en molotovcocktails naar de IDF gooiden, toen ze het dorp Kobar ten noorden van Ramallah binnengingen om het huis van Qassem Shibli, een van de terroristen die de Dolev-aanval uitvoerden, te slopen. De IDF reageerde met methoden voor verspreiding van het publiek.

De sloop vond plaats nadat de -door de familie van de terrorist bij het High Court of Justice ingediende- verzoekschriften waren afgewezen. Bian Hanatashe, Halmi Hamdan en Sana’a Magamus, familieleden van de moordenaars van Shnerb, hadden allemaal een verzoekschrift ingediend bij het Hooggerechtshof om de sloopbevelen te blokkeren.

Het familiehuis met twee verdiepingen evenals een waterput en fruitbomen in de buurt van het huis werden zondagavond afgebroken, volgens het Palestijnse WAFA-nieuws.

Begrafenis van Rina Shnerb

Minister van Defensie Naftali Bennett sprak maandagochtend over de sloop en zei: “Vanavond hebben we een rekening vereffend met de gruwelijke terrorist, die heeft deelgenomen aan de moord op de lieve Rina Shnerb.”

“De vernietiging van huizen is een belangrijk instrument ter afschrikking van terroristen”, zei Bennett. “Degenen die een terreuraanslag plannen, zullen twee keer kijken en nadenken. We moeten een hoge prijs eisen van iedereen die zijn hand opsteekt om een ​​Israëlische burger te schaden. Wie ons ook pijn doet, wij zullen hen terug pijn doen.”

Bron:  JERUZALEM POST 11 MEI 2020.