“Iraanse agressie stopt niet door Corona”

Samenvattend heeft Iran een duidelijk doel, een strategie en de bereidheid om te investeren en risico’s te nemen om haar doel te bereiken. De Verenigde Staten laten in elk opzicht precies het tegenovergestelde zien. Dankzij haar onwankelbare focus en vastberadenheid, zelfs in tijden van rampspoed, is de mars van de Islamitische Republiek door het Midden-Oosten waarschijnlijk niet te stoppen.

Ondanks de dodelijke verspreiding van het coronavirus (COVID-19) door heel Iran, dat volgens interne rapporten maar liefst 500.000 mensen kan hebben getroffen, gaat Irans agressie en militair avonturisme onverminderd door. Het steekt het mes in Irak, plant aanvallen op Amerikaanse doelen, blijft Houthi’s in Jemen bewapenen en tart de oproepen voor een staakt-het-vuren in dat land om de pandemie te bestrijden. 

Volgens de laatste berichten hebben de Iraanse autoriteiten zojuist 36 Ahwazi-Arabische gevangenen vermoord die hadden geprobeerd te ontsnappen uit overvolle, onhygiënische gevangenissen die bekend staan ​​om hun wreedheid.

Volgens de Israëlische academicus Raz Zimmt zal deze regionale agressie onverminderd doorgaan, ongeacht de obstakels en ondanks alle voorspellingen dat zware sancties of een grotere Amerikaanse militaire aanwezigheid Teheran zullen afschrikken en dwingen terug te keren. Hiervoor zijn verschillende redenen. Lees voor het vervolg het volledige artikel.

Bron: Door Irina Tsukerman, 16 april 2020, BESA CENTER

Volledige artikel

https://besacenter.org/perspectives-papers/why-coronavirus-hasnt-stopped-iranian-aggression/