Terwijl de wereld zich focust op de coronavirus pandemie loopt het meer van Galilea vol.

Het waterschap meldt dat de belangrijkste waterbron van Israël slechts 19 centimeter verwijderd is van het maximale niveau, dankzij een winter met zware regen. Terwijl Israël en de rest van de wereld zich concentreerden op de strijd tegen de coronavirus-pandemie, heeft het meer van Galilea het hoogste niveau sinds jaren bereikt door de zware regenval van de afgelopen winter.
Het waterpeil staat momenteel op -209,29 meter (687 voet onder zeeniveau), slechts 49 centimeter (19 inch) onder de bovenste rode lijn, het punt waarop een dam zou moeten worden geopend om overstromingen te voorkomen, zo meldde het Israëlische waterschap maandag. De meting van maandag vertegenwoordigt een stijging van 2 cm (0,78 inch) sinds zondag.

Het waterschap heeft het waterpeil van het meer van Galilea –  de belangrijkste zoetwaterbron van Israël –  sinds 1969 dagelijks gemeten. Het laagst gemeten niveau werd gemeten in november 2001, toen het meer zich terugtrok tot een niveau van -214,87 meter (705 voet) onder zeeniveau, een meting die bekend staat als de zwarte lijn.   
De laatste keer dat het meer van Galilea de rode bovenlijn bereikte, was de winter van 2003-2004. 
Bron: Dan Lavie, Israel Hayom Staff.