Israëlische doorbraak naar vaccin voor dreigend coronavirus

Israel Today sprak met een onderzoekslaboratorium in Kiryat Shmonah, Israëls noordelijke grensstad aan de grens met Libanon, dat nu klaar staat om de eerste te zijn die een vaccin ontwikkelt voor het coronavirus dat de wereld treft. Dit is mogelijk dankzij een voorsprong van vier jaar door onderzoek naar een soortgelijk virus.
Na 4 jaar onderzoek, gefinancierd door het Israëlische Ministerie van Wetenschap en Technologie, hebben onderzoekers van MIGAL een effectief vaccin ontwikkeld tegen het aviaire coronavirus Infectious Bronchitis Virus (IBV). Dit vaccin kan binnenkort worden aangepast om een ​​humaan vaccin tegen het coronavirus COVID-19 te creëren.
“Ons doel is om het vaccin de komende 8-10 weken te produceren en binnen enkele weken een veiligheidsgoedkeuring te verkrijgen. Dit wordt een oraal vaccin, waardoor het bijzonder toegankelijk is voor het grote publiek. We voeren momenteel intensieve gesprekken met potentiële partners die kunnen helpen om om de testfase en de ontwikkeling en regelgeving van het eindproduct te versnellen. Gezien de dringende wereldwijde behoefte aan een humaan coronavirusvaccin, doen we er alles aan om de ontwikkeling te versnellen”, aldus David Zigdon, CEO van het Institute for Scientific Research in the Galilee (MIGAL).
Bron: Israël Today, 16 maart 2020