Palestijn bekeert zich tot Jodendom met alle gevolgen van dien

Foto willekeurige synagoge. Foto Palestijn om veiligheidsreden niet vermeld.Een Palestijnse bekeerling tot het jodendom, nu in gevangenschap, is de kleinzoon van een Arabier die 26 joden redde tijdens het bloedbad van Hebron in 1929. Een 50-jarige Palestijnse man, die zich dit jaar net voor Rosh Hashana tot het Jodendom bekeerde, is de afgelopen twee weken in gevangenschap vastgehouden en gemarteld door de Palestijnse Autoriteit (PA). Hij is naar verluidt de kleinzoon van een Arabier die 26 Joden heeft helpen redden tijdens het bloedbad in Hebron in 1929 .
Het slachtoffer is een inwoner van Hebron en werkt in een supermarkt in de regio Jeruzalem. Hij beweert dat zijn familie hem had aangehouden voor arrestatie om hun trouw aan het Palestijnse regime te bewijzen. Zijn eigen broers en zussen hebben hem genadeloos geslagen, terwijl de PA zijn armen en benen heeft verbrand, meldde Ynet .
De officiële reden voor de arrestatie is een klacht van de politie, ingediend door zijn broer, dat de bekeerling hem enkele maanden geleden had aangevallen. De beschuldigde ontkent echter de aantijgingen.
Er wordt aangenomen dat de broers proberen hun erfenis te beschermen door minachting te tonen voor hun nu-joodse broer of zus, volgens Ynet .

Bron: United With Israel Staff