Abbas doet er nog een schepje bovenop

PA-president Abbas: We zullen Jeruzalem binnengaan met miljoenen vechters! De president van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, spreekt Arabische journalisten toe in Ramallah op 3 juli jl.. Tijdens een bezoek aan het Jalazone-vluchtelingenkamp in de buurt van Ramallah eerder deze maand (lees: augustus), beweerde de president dat de Palestijnen “Jeruzalem zullen binnenkomen met miljoenen jagers”. 
Video van zijn toespraak in bijgaand artikel
Doelend op Israëliërs vervolgde hij: “Als zij willen, kunnen zij zelf vertrekken. Zij die vreemd zijn in dit land hebben er geen recht op.” 
“Hoeveel huizen en hoeveel nederzettingen zij ook verklaren hier te bouwen, het zal  allemaal vernietigd worden, zo Allah het wil. Ze zullen allemaal naar de vuilnisbak van de geschiedenis gaan. ” 
Om zijn verklaringen te onderbouwen, beweerde Abbas dat de Palestijnen afstammen van het volk van het oude Kanaän, zeggend: “Dit land is van de mensen die er wonen. Het is van de Kanaänieten, die hier 5000 jaar geleden woonden. Wij zijn de Kanaänieten!’ 
Het publiek kon horen zingen: ‘Naar Jeruzalem marcheren wij met miljoenen martelaars!’

Abbas reageerde op het gezang door te zeggen: “We zullen Jeruzalem binnengaan met miljoenen jagers! We zullen het betreden! Wij allemaal, het hele Palestijnse volk, de hele Arabische natie, de islamitische natie en de christelijke natie …
We zullen allemaal Jeruzalem binnen marcheren. ” 
Bron: Jerusalem Post 23 augustus 2019 door Alex Winston