Pompeo over Iran: de klok tikt

Amerikaanse Secretary of State Mike Pompeo drong er op maandag 19 augustus 2019 bij de internationale gemeenschap op aan actie te ondernemen tegen de steun van Iran voor terrorisme. Hij merkte op dat internationale overeenkomsten die Iran beperken, over 15 maanden zullen eindigen. “Het islamitische regime in Iran is ‘s werelds toonaangevende staatssponsor van terreur. Al meer dan 40 jaar verspreiden hun kwaadaardige gedrag en steun voor terroristische proxy’s zich ongestoord. De implementatie van de “Iran Nuclear Deal” van 2015 heeft het regime nog meer middelen en geld ter beschikking gesteld, waardoor het bereik en de agressie van hun kwaadaardige activiteiten is toegenomen.

 Pompeo

Dit is de reden waarom de Verenigde Staten de “Iran Nuclear Deal” hebben verlaten en beslissende sancties hebben geïmplementeerd om het vermogen van het regime om terreur te financieren te beteugelen, “zei Pompeo“De tijd dringt echter op bij internationale overeenkomsten die het Iraanse regime beperken. Bijvoorbeeld, het hoofd van de brutale Islamitische Revolutionaire Garde, Qasem Soleimani, zal op 18 oktober 2020 mogen reizen.

Kort daarna zal het Iraanse regime ook de vrijheid hebben om wapens te verkopen aan iedereen, inclusief terroristische proxy’s en landen als Rusland en China zal het Iraanse regime tanks, raketten en luchtverdedigingsapparatuur kunnen verkopen. Dit zou een nieuwe wapenwedloop in het Midden-Oosten kunnen starten en de regio en de wereld verder destabiliseren ”, waarschuwde hij. “De internationale gemeenschap moet zich verzetten tegen de steun van het Iraanse regime voor terreur. De klok tikt, “concludeerde Pompeo.

Bron: Arutz-7