Ark van Noach naar Israël

De omstreden Ark van Noach vaart waarschijnlijk volgend jaar al naar Israël. Johan Huibers, de bouwer van het schip de Ark van Noach zegt dit in een interview met RTV Rijnmond. “Vanaf de eerste dag dat we hier aanmeerden hadden we problemen,” voegt Huibers toe. Hij mag van de gemeente Krimpen aan den IJssel de boot pas openstellen voor publiek als er een aantal aanpassingen zijn gedaan. Zo is onder meer een bepaalde vergunning nodig waar geen geld voor is. Daarom ligt sinds 2016 de Ark van Noach doelloos aan de kade bij de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel.

Het immense bouwwerk is 122 meter lang, dertig meter breed en telt zeven etages. In het bouwwerk staan allerlei replica’s van dieren die volgens het bekende Bijbelverhaal aan boord waren. De Ark ging in 2012 open en lag sindsdien in Dordrecht, Rotterdam en nu Krimpen aan den IJssel.

In Krimpen aan den Ijssel is de Ark compleet klaargemaakt voor vertrek naar het buitenland. Alle levende dieren die op de Ark aanwezig waren, hebben een nieuw huis gekregen op het vasteland, de hokken zijn schoon en bewegende delen op het schip zijn vastgezet voor de hoge golven onderweg. Er lijkt dus niets anders op te zitten dan naar het buitenland te vertrekken.
“Dat er interesse getoond is uit Israël vind ik wel erg mooi,” zegt Johan. “Er is een plaatsje in de stad Hadera, aan de rivier. Daar wil ik graag aanmeren en de Ark openstellen.” Volgens Johan is het niet de vraag óf, maar wanneer de boot naar Israël gaat. “Ik ben twee weken geleden teruggekomen na gesprekken met investeerders en de gemeente. Eigenlijk zijn ze dronken van de Ark geworden, zo mooi vinden ze het.”

De Ark van Noach geeft op circa 20.000 m2 een indruk hoe het schip eruit heeft gezien en hoe Noach en zijn gezin geleefd moeten hebben. Het schip heeft filmzalen en een restaurant. Aan boord bevinden zich ook twee grote amfitheaters.
Bron: geschreven door redactie van www.Jonet.nl 3 augustus 2019
Lees ook:Filmrecensie: Noah 3D‘Noach, een rechtschapen man, leeft een zwervend bestaan met zijn gezin om alle contact met ‘de mensen’ die in zijn jeugd zijn vader hebben vermoord, te vermijden. Als hij op een nacht in een droom een teken van de schepper krijgt, weet hij dat de aarde spoedig een ramp staat te wachten.