GENERATIE NEXT

Onderwijs aan jongeren is een essentieel onderdeel van het werk van Petach Tikvah. Dit omdat het ons opvalt dat zo weinig (christelijke) jongeren zich betrokken voelen bij Israël. De kerkgeschiedenis laat echter zien wat de gevolgen kunnen zijn van ontbrekend of foutief onderwijs. Hitler zei openlijk dat hij slechts uitvoerde wat de kerk al 1500 jaar had gedaan…Het is daarom zorgwekkend dat (christelijke) jongeren  nauwelijks of geen kennis hebben van Bijbelse thema’s als antisemitisme, vervangingstheologie, Kerk en Israël, Islam, Gods verbonden, Bijbelse profetieën, etc. Daarbij komt nog de negatieve berichtgeving in de media over Israël.Wij maken ons daarom sterk voor goed en uitdagend onderwijs voor jongeren. Het is de reden waarom wij “Israël Experience Jongerenreizen” aanbieden of het 2-maandelijks “Discipelship Journey Israël” programma in Israël zelf.

Meer weten, www.petachtikvah.org . Lid van www.israelplatform.nl