Winkelcentrum van Israëlische zakenman catastrofe voor Palestijnse beweging.

De nieuwe Palestijnse ‘catastrofe’: een winkelcentrum dat Palestijnen inhuurt. “Rami Levy, eigenaar van Israëls op twee na grootste supermarktketen, discrimineert niet op basis van etniciteit, geslacht of religie bij het aannemen en promoten van werknemers. Alle werknemers, Palestijnen en Israëliërs, worden gelijk behandeld en ontvangen gelijke voordelen. Salarissen zijn uitsluitend gebaseerd op iemands positie en prestaties. Mijn doel voor alle medewerkers van Rami Levy is om dezelfde kans van slagen te hebben.” – Rami Levy zegt dat de helft van de 4.000 werknemers Palestijnen en Israëlische Arabieren zijn.

Klik om in te voegen...

 Rami Levy
Volgens Fatahs officiële Hatemdel Qader Eid hadden Palestijnse investeerders Rami Levy ervan kunnen weerhouden zijn nieuwe winkelcentrum te bouwen, als ze hadden geïnvesteerd in de bouw van een Palestijns winkelcentrum. “Het is waar dat er rijke Palestijnse zakenlieden zijn…”

Klik om in te voegen...

  Een voorbeeld van spanning onderling.
Nu de campagne er niet in geslaagd is om de opening van het winkelcentrum te verhinderen, zijn Fatah en zijn volgelingen veranderd in regelrechte bedreigingen en geweld. De bedreigingen zijn gericht op Palestijnse winkelpubliek, en op Palestijnse winkeliers die ruimte hebben gehuurd in het nieuwe winkelcentrum.

Klik om in te voegen...

 De praktijk van alle dag.
Als een Palestijn die Israëlische melk koopt, een verrader is in de ogen van Fatah, dan is het niet moeilijk om je het lot voor te stellen van een Palestijn die compromissen met Israël durft te bespreken. Als hij geluk heeft, zal hij een regelrechte ontmoeting hebben met een vuurbom. Als hij geen geluk heeft, wordt hij opgehangen op een openbaar plein.

Bron: Bassam Tawil  •  27 Januari 2019

Volledige artikel: Israëlisch winkelcentrum huurt Palstijnen in